
Mat og helse for elever med synsnedsettelser
Denne kurspakken er for deg som jobber eller skal jobbe med en elev som er blind eller har sterkt nedsatt syn.
Om e-læringskurset
Målet med kurspakken er at du skal få en innføring i viktige prinsipper for å planlegge for opplæring i faget når en av elevene har en synsnedsettelse.
For å få et best mulig utbytte av kurset forutsettes det at du har grunnleggende kjennskap til syn og synsfunksjon og/eller punktskrift.
Kurspakken består av følgende deler
Merk: Vi anbefaler å gjennomføre kursene i kronologisk rekkefølge fra 1–4.

Del 1: Elevens møte med den praktiske delen av faget
I e-læringskurset lærer du om elevens forutsetninger og behov for tilrettelegging. Du lærer også om hvilke pedagogiske og praktiske …

Del 2: Forberedelser og samspill
I e-læringskurset lærer du om hvilken informasjon du bør vite om eleven for å tilrettelegge på en god måte, og du får tips til hvordan du …

Del 3: Fysisk tilrettelegging av skolekjøkkenet
I e-læringskurset lærer du om å tilrettelegge skolekjøkkenet på ulike måter. Du lærer også om hjelpemidler, kjøkkenutstyr og …

Del 4: Teknikker, matlagingsmetoder og bruk av redskap
I e-læringskurset lærer du om håndledning, bruk av redskaper og teknikker og om opplæring knyttet til ulike matlagingsmetoder.

Bibliotek
I biblioteket finner du instruksjonsfilmene fra kurspakken og noen ekstra filmer som viser teknikker.
